Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zsírleszívás - Sebészet története képes leírás - Zsírleszívás.tlap.hu
részletek »

Zsírleszívás - Sebészet története - Zsírleszívás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: zsirleszivas.tlap.hu » Zsírleszívás - Sebészet története
Keresés
Találatok száma - 6 db
A mellnagyobbítás története a kezdetektől

A mellnagyobbítás története a kezdetektől

Az 1800 - as évek végén nőtt meg az igény arra, hogy a mellméretet növelhessék a nők. Ennek eredményeképp már 1890-ben parafininjekcióval, valamint zsírátültetéssel végeztek a sebészek mellnagyobbító beavatkozásokat. Ezekkel a technikákkal 1930 - ig dolgoztak a szakemberek. Az 1940 - es években fejlesztették ki a folyékony szilikonnal való mellméret növelést. Elsősorban a prostituáltak körében volt népszerű, azonban a rengeteg fertőzés, és daganatszerű duzzanatok miatt 1960 - ra teljesen lecsengett fénykora.

Általános sebészet

Általános sebészet

Az általános sebészet ma elsősorban hasi betegségek műtéti kezelését végzi, de ide tartozik a pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, nyelőcső, emlő, és a végtagok egyes betegségeinek (visszér, érszűkület) kezelése is. Korábban a általános sebészetből vált ki az traumatológia, ortopédia, urológia idegsebészet, plasztikai sebészet, gyermeksebészet, mellkassebészet, szívsebészet, érsebészet, transplantációs sebészet, amelyek ma már részben vagy teljesen önálló diszciplinát képviselnek. Az általános sebészet további darabolódása figyelhető meg, a szubspecializálódások által: laparoszkópos, artroszkópos, mikrosebész. A gastrointetinalis sebészeten belül is megfigyelhető szubspecializálódás: hepatobiliaris, colorectalis, proctologiai sebészet.

Az esztétikai sebészet története

Az esztétikai sebészet története

Az Aesthetic Plasztikai Sebészet, Dr. Urszán Albert plasztikai sebész, főorvos vezetésével. Magánklinikai színvonalon kialakított kórházi környezetben, illetve egy magánklinikán végzi tevékenységét, a páciens igényeihez alkalmazkodva. A konzultáció során az orvos megvizsgálja a pácienst, tájékoztatja a műtét menetéről, az esetleges műtéti módozatokról, valamint a várható szövődményekről részletes, mindenre kiterjedő felvilágosítást ad.

Egy szelet Brazília

Egy szelet Brazília

Már az ókorban is fontosnak tartották az emberek testi hibáik sebészeti úton való megoldását, de ekkor még - egészen a 19. század közepéig - igen kezdetleges eszközök és körülmények álltak a rendelkezésükre. Lássuk, hogyan is alakult ki az ősi módszerekből a mai, modern, korszerű eljárásokat alkalmazó esztétikai sebészet.

Intimplasztika

Intimplasztika

A plasztikai sebészet rohamos fejlődésének köszönhetően ma már lehetőséged van bármely testrészed esztétikai formázására és korrekciójára. Ha pénztárcád engedi és minden más testrészeddel elégedett vagy, még lábujjperceidet is eltávolíttathatod. A mellnagyobbítás és a botoxos kezelés mellett az intim plasztikai beavatkozások a legnépszerűbbek.

Plasztikai sebészet

Plasztikai sebészet

A plasztikai sebészet történetét feldolgozó cikksorozatunk második, egyben utolsó részében a 20.század második felének és napjaink esztétikai módszereit, legfontosabb ilyen irányú fejlődési és fejlesztési változásait tekintjük át.

Tuti menü